Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 600 g Platýz - filety
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Sýr krémový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 90.9 mg
  • Draslík 1003.3 mg
  • Vláknina 5744.9 mg
  • Vitamín A 5744.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy.

  • 2

    Čerstvý sýr promícháme s prolisovaným česnekem a lístky čerstvého tymiánu.

  • 3

    Filety potřeme bylinkovým sýrem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Grilujeme v troubě pod grilem asi 10 minut.

  • 4

    Omyté cukety a rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše podusíme na oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme citronovou šťávu a nové koření.

  • 5

    Filety upravíme na talíře spolu se zeleninou a pokrm ozdobíme snítkou tymiánu.

Komentáře k receptu