Hovězí na víně
Suroviny
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 2 ks Celer - nať
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Hřebíček
 - 4 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.75 l Víno červené
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 828 mg
 - Vláknina 2845.3 mg
 - Vitamín A 2845.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
 - 
                                3
Plátky masa podáváme s omáčkou.