Rajčatová polévka se sýrovou zavářkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 353.2 mg
  • Vláknina 4014.3 mg
  • Vitamín A 4014.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata, oloupanou cibuli a celerovou nať uvaříme v 1l osolené vody.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji rozvařenými rajčaty a metlou dobře rozmícháme. Opepříme a podle chuti osladíme. Zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Potom polévku přecedíme a zbylá rajčata prolisujeme sítem.

  • 4

    Z nastrouhaného sýru, hrubé mouky a vejce umícháme těstíčko a přes vidličku je nakapeme do vroucí polévky. Povaříme ještě 10 minut.

Komentáře k receptu