Vepřové maso na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 200 g Švestky
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Knedlík kynutý
  • 200 ml Víno červené
  • 20 ml Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 138.6 mg
  • Draslík 592.2 mg
  • Vláknina 5552.5 mg
  • Vitamín A 5552.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso vcelku nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do hrnce nalijeme červené víno, přilijeme trošku slivovice, přidáme skořici, cukr, vsypeme švestky, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Scedíme, nálev si ponecháme.

  • 2

    Švestkami naplníme kapsu v mase, zpevníme párátky, maso osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo a celý kus masa v něm osmažíme ze všech stran. Podlijeme vinným nálevem, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut. Průběžně maso podléváme nálevem.

  • 3

    Upečené maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu