Velikonoční beránek z ořechového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 130 g Ořechy vlašské
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 310.2 mg
  • Vláknina 6608 mg
  • Vitamín A 6608 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme cukr a vanilkový cukr se žloutky do pěny. Střídavě vmícháme mleté ořechy a horkou vodu. Dobře promícháme, poté „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.

  • 2

    V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.

  • 3

    Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Komentáře k receptu