Nočky s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr vanilka
  • 175 g Cukr krupice
  • 30 g Mandle
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 1830 mg
  • Vitamín A 1830 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme žloutky, vanilkový cukr a maizenu. V hrnci přivedeme mléko k varu. Za stálého šlehání zalijeme žloutkovou směsí.

  • 2

    Krátce vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, až zmizí pěna. Nalijeme do vymazaných misek a necháme vychladnout.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a stále šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Utvoříme noky pomocí dvou lžic.

  • 4

    Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C, až jsou noky pevné a nelepí se. Necháme vychladnout a pak je vložíme do misek s vanilkovým krémem. Před podáváním posypeme mandlemi.

Komentáře k receptu