Grilovaný losos s mátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citrony
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 806.9 mg
  • Vláknina 517.1 mg
  • Vitamín A 517.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečící plech vyložíme alobalem, na něj naskládáme steaky z lososa, posypeme solí a pepřem dle chuti.

  • 2

    Na rozpáleném grilu pečeme po každé straně 4-5 minut dozlatova. Na mátovou omáčku smícháme nahrubo nasekanou mátu, najemno nakrájenou šalotku, olej a šťávu vymačkanou z 1 citronu. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Hotové maso rozdělíme na talíře, každý steak přelijeme 1 lžící omáčky, dozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu