Bramborová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 532.1 mg
 - Vláknina 6881.5 mg
 - Vitamín A 6881.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je.
 - 
                                2
Zpěníme na másle nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme rozšťouchané brambory a podlijeme vývarem.
 - 
                                3
Ochutíme omáčku octem, solí, cukrem a povaříme.
 - 
                                4
Poté podáváme.