Brambory zapečené s čedarem a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása uzená
  • 80 g Sýr Čedar
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Tuk
  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Pažitka
  • 80 g Okurky nakládané
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1798 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 318.1 mg
  • Draslík 947.2 mg
  • Vláknina 14675 mg
  • Vitamín A 14675 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, čedar nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, ementál na slabé plátky. Pekáček vymažene tukem, vyskládáme do něj polovinu plátků brambor, na ně položíme plátky sýru, na něj nasypeme kolečka klobásy. Zakryjeme zbylými bramborami, osolíme, opepříme, zalijeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby krátce zapéct. V mléce rozmícháme vejce, přimícháme strouhaný sýr a posekanou pažitku. Nalijeme na brambory, posypeme strouhankou a dopečeme.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře k receptu