Steak z lososa na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 800 g Losos - filety
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 738.2 mg
  • Vláknina 2927.5 mg
  • Vitamín A 2927.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podkovy z lososa osušíme a lehce nasolíme polovinou soli. Prolisujeme česnek a smícháme se solí a olejem, nalijeme do ploché mísy. Do marinády vložíme steaky z lososa a necháme hodinu uležet, v průběhu jednou otočíme. Naloženého lososa necháme okapat a grilujeme 4 minuty z každé strany do zlatavé barvy. Podáváme s plátkem citronu a snítkou petržele.

Komentáře k receptu