Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 81.3 mg
 - Draslík 462.5 mg
 - Vláknina 3107.5 mg
 - Vitamín A 3107.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 190-200°C. Krůtí omytá prsa pokrájíme přibližně na kostky velké 3x3cm. Paprikovou pikantní klobásu a očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Omytou mladou cuketku pokrájíme na kolečka silné okolo 1cm.
 - 
                                2
Na kovové nerezové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli, klobásu, cuketu. Připravené jehly se všemi ingrediencemi osolíme, posypeme ďábelským kořením. Špízy vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem, který vložíme do středu trouby.
 - 
                                3
Špízy pečeme dozlatova přibližně 25-35 minut, během pečení je poléváme výpekem a otáčíme je podle potřeby.