Divoký králík po slezsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 725 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 191.5 mg
 - Draslík 1420.9 mg
 - Vláknina 6887 mg
 - Vitamín A 6887 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, odblaníme a naporcujeme.
 - 
                                2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stejným způsobem nakrájíme cibuli a slaninu.
 - 
                                3
Do kastrolu položíme na dno střídavě vrstvu slaniny, syrových brambor a cibule. Pak na to položíme králíka, osolíme a lehce poprášíme paprikou.
 - 
                                4
Postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme.
 - 
                                5
Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. V průběhu dušení přiléváme lehce smetanu nebo vývar, aby se nám to nepřipálilo.
 - 
                                6
K příloze podáváme kompot nebo okurku.