Zapečený květák s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Květák
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 818.4 mg
  • Vláknina 10246.2 mg
  • Vitamín A 10246.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky a vaříme v páře asi 5 minut. Růžičky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Toastový chléb rozdrobíme, promícháme s nastrouhaným sýrem a citronovou kůrou. Směsí posypeme květák a povrch poklademe vločkami másla (1 lžíce). Zapékáme v předehřáté troubě asi 12 minut.

  • 3

    Spaříme a oloupeme rajčata, rozmixujeme a svaříme na hustou omáčku. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme. Vmícháme 1/2 lžíce másla a nasekaný kopr. Omáčku podáváme s květákem.

Komentáře k receptu