Spaghettini s čerstvými liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 250 g Lišky čerstvé
  • 450 g Těstoviny Spaghettini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 51.6 mg
  • Vláknina 7974.8 mg
  • Vitamín A 7974.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Vodu z těstovin nevylijeme všechnu, část odložíme na později.

  • 2

    Lišky očistíme, větší kloboučky nakrájíme napůl. Na pánvi rozpálíme trošku másla, vložíme lišky, krátce je osmažíme.

  • 3

    Opláchneme rozmarýn, osušíme ho, otrháme jehličky, které na jemno nasekáme. Ještě horké nudle vložíme do mísy, přidáme rozmarýn, sůl, pepř, máslo a přibližně 2 lžíce vody z těstovin. Přidáme nastrouhaný Parmezána vše promícháme.

  • 4

    Spaghettini upravíme na talíře a podáváme posypané liškami a pokapané olejem.

Komentáře k receptu