Kynuté těsto na pizzu

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 balení Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5.1 mg
  • Vláknina 8144 mg
  • Vitamín A 8144 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dvě formy na pizzu, které vymažeme tukem.

  • 2

    Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, do důlku vsypeme droždí, smícháme s olejem a vlažnou vodou. Po zhruba patnácti minutách směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse, kterou jsme vymazali tukem, zhruba padesát minut kynout. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky. Přeneseme je do forem, pomažeme olejem a plníme náplní podle vlastního výběru. V troubě předehřáté na 190°C pečeme pizzy asi dvanáct minut dokud nezezlátnou. Podáváme horké.

Komentáře k receptu