Sedlina s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Artyčoky sterilované
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 368.7 mg
  • Draslík 498.2 mg
  • Vláknina 22162.5 mg
  • Vitamín A 22162.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej na pánvi a v něm okapané artyčoky lehce podusíme. Našleháme vejce s mlékem, solí, pepřem a oreganem a směsí přelijeme artyčoky.

  • 2

    Vajíčka necháme tuhnout po dobu několika minut na malém ohni. Upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu