Topinky s rajčátky a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Bazalka
  • 1 g Chilli koření mleté
  • 160 g Ciabatta
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 300 g Rajčata Cherry
  • 100 g Olivy zelené
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 299.6 mg
  • Vláknina 5649.7 mg
  • Vitamín A 5649.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a posekáme nadrobno, rajčátka nasypeme do misky, přisypeme olivy, přilijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Důkladně promícháme.

  • 2

    Ciabattu nakrájíme na plátky, opečeme nasucho v topinkovači, potřeme česnekem, panenským olejem, upravíme na servírovací talíř, poklademe rajčátkovou směsí, přihodíme pár lístků bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu