Pečené marinované papriky s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika oranžová
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 3 stroužek Česnek
  • 8 plátek Šunka parmská
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 131.5 mg
  • Vláknina 5063.2 mg
  • Vitamín A 5063.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme marinádu: očistíme 3 větší stroužky česneku. Snítku rozmarýnu a tymiánu opláchneme pod tekoucí vodou a lístky pokrájíme nadrobno. Do větší mísy nalijeme kvalitní olivový olej, citrónovou šťávu, přidáme rozmačkané stroužky česneku, bylinky a kapary, které jsme předtím propláchli v sítku. Vše důkladně promícháme

  • 2

    Barevné papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky přibližně 1-2 cm široké. Vložíme je do mísy s marinádou důkladně je promícháme a necháme je marinovat 1 hodinu. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Během 1 hodiny marinování papriky minimálně 3x promícháme. Poté pariky vložíme do síta, necháme je okapat a trochu oschnout (odkapanou marinádu si odložíme).

  • 3

    Pánev s nepřilnavým dnem rozehřejeme na vysokou teplotu a papriky opečeme z každé strany. Občas je promícháme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a solí.

  • 4

    Na každý talíř položíme 2 plátky parmské šunky, obložíme ji paprikami, které pokapeme zbytkem marinády a servírujeme.

Komentáře k receptu