Portugalská rajčata
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 507.1 mg
- Vláknina 5652.3 mg
- Vitamín A 5652.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata krátce spaříme, zchladíme a oloupeme je. 
- 
                                2V kastrole rozehřejeme 3 lžíce oleje a rajčata nakrájená na plátky na něm podusíme. Potom přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše dusíme ještě 5 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí. 
- 
                                3Podáváme s toasty nebo s tmavým chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        