Rýžová kaše s citronem a skořicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 26 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 767.1 mg
- Draslík 135.5 mg
- Vláknina 9990.3 mg
- Vitamín A 9990.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži zalijeme vodou a necháme asi 30minut vařit. 
- 
                                2Mezitím přivedeme k varu mléko s celou skořicí a kouskem citronové kůry, vlijeme do uvařené rýže a za stálého míchání zahříváme, dokud rýže nezhoustne. Na závěr přisypeme cukr, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo. Necháme jej rozpustit, vmícháme rozšlehané žloutky a znovu necháme zhoustnout na mírném ohni. 
- 
                                3Citronovou kůru a skořici vyjmeme, kaši rozdělíme do misek, posypeme mletou skořicí a podáváme vlažnou nebo studenou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        