Nadýchaný mandlový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 118.7 mg
- Draslík 44.2 mg
- Vláknina 62.4 mg
- Vitamín A 62.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 150°C nebo na stupeň 2. Máslem vymažeme pečící plech. Vezmeme 6 vajec a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme bílky asi 10 minut, dokud neztuhnou. Dáme stranou. 
- 
                                2Med smícháme s horkou vodou, aby vznikl zředěný sirup. Do sirupu přidáme zbývajících 6 vajec, 6 žloutků, kardamom, vanilkovou esenci a mandlovou mouku. 
- 
                                3Promícháme. Pomalu vmícháme dotuha vyšlehané vaječné bílky. 
- 
                                4Směs dáme na máslem vymazaný plech a pečeme 20-30 minut nebo dozlatova. Konzistence upečeného koláče by měla být nadýchaná a lehká. 
- 
                                5Necháme vychladnout a nakrájíme na malé čtverečky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        