Telecí pečeně po portugalsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 115.2 mg
- Draslík 433.7 mg
- Vláknina 499.5 mg
- Vitamín A 499.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek a zalijeme vínem. Necháme několik hodin stát. 
- 
                                2Potom vyjmeme česnek, slijeme asi polovinu vína a maso přelijeme rozpuštěným máslem. Dáme péci do trouby. Během pečení maso potíráme šťávou a podléváme jen trochou vody. 
- 
                                3Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        