Telecí pečeně po portugalsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 240 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 115.2 mg
  • Draslík 433.7 mg
  • Vláknina 499.5 mg
  • Vitamín A 499.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek a zalijeme vínem. Necháme několik hodin stát.

  • 2

    Potom vyjmeme česnek, slijeme asi polovinu vína a maso přelijeme rozpuštěným máslem. Dáme péci do trouby. Během pečení maso potíráme šťávou a podléváme jen trochou vody.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu