Zeleninová směs s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 300 g Mrkev kořen
  • 300 g Pórek
  • 150 g Olej stolní
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr kostkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 214 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 206.1 mg
  • Draslík 455.6 mg
  • Vláknina 13678.5 mg
  • Vitamín A 13678.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Kastrol s olejem přistavíme na oheň, vložíme nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Na cibuli dáme nakrájenou zeleninu a dusíme dozlatova. Potom přilijeme 1/4 l vody, přidáme kostku cukru, sůl a dále dusíme doměkka.

  • 3

    Hotovou zeleninu při podávání polijeme 2 osolenými žloutky rozšlehanými s citronovou šťávou. Zdobíme celerovou natí.

Komentáře k receptu