Jehněčí maso na jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 500 ml Voda pitná
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Jehněčí krkovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 957 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 282.5 mg
  • Draslík 817.4 mg
  • Vláknina 1864 mg
  • Vitamín A 1864 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme plátky masa a orestujeme z obou stran. Zalijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené a vaříme zhruba 40 minut, dokud maso není měkké.

  • 2

    Mezitím si v misce ušleháme vejce s jogurtem, přidáme citronovou šťávu a trochu vývaru z masa. Maso odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme připravenou směs. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat například s rýží.

Komentáře k receptu