Jehně kapama

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Jehněčí maso
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Cukr krupice
  • 8 g Skořice mletá
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 132.8 mg
  • Vláknina 2969.3 mg
  • Vitamín A 2969.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1922.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso naporcujeme na plátky a orestujeme na másle ze všech stran. Přidáme rozkrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme skořicí a nakonec podlijeme vodou. Vaříme 1 a 1/2 hodiny na mírném ohni zakryté, občas zamícháme.

  • 2

    Když je maso měkké, dochutíme trochou cukru a servírujeme plátky masa, přelité sosem, nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu