Artyčoky s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 8 ks Artyčoky
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 994 kcal
  • Sacharidy 221 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2179 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 221 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7833.9 mg
  • Vláknina 222067 mg
  • Vitamín A 222067 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 303.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, rozčtvrtíme a srdíčka pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Do litinového hrnce nalijeme olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek, koření a olivy. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit 15-18 minut. V polovině dušení přidáme kolečka omytého citronu.

  • 3

    V hotovém pokrmu nemá zůstat žádná šťáva.

  • 4

    Před podáváním necháme artyčoky asi 2 hodiny v chladu odpočinout.

Komentáře k receptu