Řecká polévka z drůbežího vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 300.2 mg
  • Draslík 40.5 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozkvedláme žloutky. Zašleháme do nich najemno nastrouhaný sýr a na mírném ohni za stálého šlehání roztavíme.

  • 2

    Do základu za stálého míchání přiléváme horký drůbeží vývar. Polévku odstavíme z plotny a ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu