Řecká polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 2989 mg
  • Vitamín A 2989 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kuřecím vývaru uvaříme propláchnutou rýži.

  • 2

    V mističce rozšleháme vejce se šťávou z citronu, přidáme 5 lžic vývaru a směs vlijeme do horké polévky. Krátce prohřejeme, ale už nevaříme.

  • 3

    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu