Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 300 g Jehněčí maso
  • 200 g Řecký jogurt
  • 150 g Okurka salátová
  • 50 g Jablko
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 16.9 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 634.7 mg
  • Vitamín A 634.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 178.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici.

  • 2

    Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření.

  • 3

    Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou šalotku, utřený česnek, mátu, nastrouhanou okurku a med. Vmícháme také semínka z granátového jablka.

  • 4

    Jehněčí grilujeme 8 minut – každý kousek napíchneme na špejli (jako jednohubku) a podáváme s tzatziky.

Komentáře k receptu