Španělská mísa s mletým hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 750 g Brambory vařené
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 1901.2 mg
  • Vláknina 17992 mg
  • Vitamín A 17992 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a očištěné papriky nakrájíme na proužky, oloupaná rajčata nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na oleji osmahneme mleté maso, přidáme cibuli, papriky a nasekanou chilli papričku. Osolíme a vše smažíme asi 2 minuty.

  • 3

    Potom přidáme rajčata, mletou papriku, přilijeme víno a dusíme 10 minut.

  • 4

    Nakonec vmícháme oloupané, na dílky rozebrané pomeranče a celé, uvařené brambory.

  • 5

    Pokrm zapékáme asi 5 minut v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu