Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Vepřové kotlety
  • 20 ml Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Voda pitná
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 12 ks Ančovička - filety
  • 1 hrst Mandle
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 1166 mg
  • Vláknina 3046.5 mg
  • Vitamín A 3046.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli.

  • 2

    Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem.

  • 3

    Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny.

  • 4

    Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky.

  • 5

    Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu.

Komentáře k receptu