Vepřové přírodní řízky zepečené ve vejcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 520 mg
  • Draslík 638 mg
  • Vláknina 529.5 mg
  • Vitamín A 529.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky (4 kusy). Maso mírně naklepeme, osolíme, ochutíme posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a řízky osmažíme z každé strany dozlatova, smažíme je přibližně 7-9 minut z každé strany. Vyjmeme je z omastku a odložíme do teplé mísy a uchováme v teple.

  • 2

    Do výpeku po řízkách přilijeme horkou vodou a necháme ji vařit 1-2 minuty. Poté vzniklou šťávu necháme vychladnout. Poté do ni přidáme hrubou mouku a důkladně ji vyšleháme dohladka. V misce si ve smetaně rozšleháme vejce se solí, bílým pepřem, přimícháme šťávu s moukou a znovu rozmícháme.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme máslem, nalijeme do ní vyšlehaná vejce a mísu dáme do předehřáté trouby na 180°C.

  • 4

    Omytou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme. Jakmile se vejce po chvilce začnou srážet, po celém povrchu poklademe řízky, posypeme je bylinkami a pečeme dozlatova. Porce rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Komentáře k receptu