Svíčkové řezy na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Hovězí svíčková
  • 450 g Cibule
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 737.2 mg
  • Vláknina 3940.8 mg
  • Vitamín A 3940.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou (bez blanek) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 1-1,5cm. Plátky pěstí mirně naklepeme, z každé strany je mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Potřeme je extra olivovým olejem, poskládáme na sebe, dáme do mísy, kterou zakryjeme a odložíme je na 2 hodiny do chladničky.

  • 2

    Očistíme si 8 kusů středně velkých cibulí (asi 450 g). Cibuli pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petržel kudrunku, vodu setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. V pánvi si rozpálíme olivový olej (2 lžíce) s máslem a cibuli umažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a odložíme do předehřáté mísy a uchováme ji teplou.

  • 3

    Do omastku přidáme další 2 lžíce oleje, rozpálíme ho na správnou teplotu a plátky masa restujeme z každé strany po 2-3 minutách do zlatohněda. Maso vyjmeme, odložíme ho do druhé předehřáté mísy. Do výpeku přilijeme 1,5 dl hovězího vývaru a necháme ho 2-3 minuty povařit.

  • 4

    Maso rozložíme na talíře, přelijeme šťávou, ozdobíme cibulí, petrželkou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu