Sytá polévka s vepřovým bůčkem a kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kapusta hlávková
  • 500 g Vepřový bok
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1.3 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 737.3 mg
  • Vláknina 7485.9 mg
  • Vitamín A 7485.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový prorostlý bůček omyjeme, dáme do hrnce se studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Jakmile se začne polévka vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou maso vaříme pomalu 1 hodinu.

  • 2

    Do polévky přidáme sůl, celý pepř, celou očištěnou cibuli a nové koření. Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky. Přibližně po 45 minutách vaření, vyjmeme cibuli a koření. Do polévky doložíme kapustu, petrželku a vaříme společně s bůčkem doměkka.

  • 3

    Uvařené maso vyjmeme z polévky, pokrájíme ho na porce a rozdělíme ho na malé talířky. Do hlubokých talířů nalijeme polévku, kterou servírujeme zároveň s masem. K polévce a masu podáváme bílý chléb.

Komentáře k receptu