Lokše se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 11 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 347 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme zelí. Vyklepneme vejce, rozdrobíme droždí, osolíme a pomalu přilijeme mléko. Rukama zpracujeme středně husté těsto, aby nelepilo na ruce a bylo pěkně hladké. Potom z něho ukrajujeme větší kousky. Na vál nasypeme trochu mouky a vyválíme placky silné 1 cm. Na rozehřátém oleji je pečeme dočervena a dokřupava.