Lokše se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 200 g Zelí kysané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko acidofilní
  • 0.22 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 347 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme zelí. Vyklepneme vejce, rozdrobíme droždí, osolíme a pomalu přilijeme mléko. Rukama zpracujeme středně husté těsto, aby nelepilo na ruce a bylo pěkně hladké. Potom z něho ukrajujeme větší kousky. Na vál nasypeme trochu mouky a vyválíme placky silné 1 cm. Na rozehřátém oleji je pečeme dočervena a dokřupava.

Komentáře k receptu