Bažant na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Bažant obecný
  • 50 g Anglická slanina
  • 120 g Cibule
  • 150 g Houby čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1319 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 918.4 mg
  • Vláknina 3667.5 mg
  • Vitamín A 3667.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanta oškubeme, vyvrhneme, dočistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Prorostlou slaninu nakrájíme na menší hranolky a bažanta prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, houby, osmahneme, přiložíme bažanta, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 1 hodinu, občas bažanta poléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Bažanta vyjmeme, naporcujeme, šťávu v pekáči zaprášíme moukou a povaříme na požadovanou hustotu.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Komentáře k receptu