Polévka s kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 56 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 187.9 mg
  • Vláknina 178.2 mg
  • Vitamín A 178.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s mlékem, vejce, muškátový oříšek a sůl a rozšleháme.

  • 2

    Vývar přivedeme k varu, vaječnou směs nakapeme do vařícího vývaru přes děrovanou naběračku a krátce provaříme.

  • 3

    Rozdělíme do misek, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu