Velikonoční nádivka s mandlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 398.7 mg
  • Draslík 122.2 mg
  • Vláknina 6174.1 mg
  • Vitamín A 6174.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 303.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať drobně nasekáme, máslo rozpustíme.

  • 2

    V míse přelijeme rohlíky mlékem, poté vmícháme žloutky, máslo, plátky mandlí, petrželovou nať, sůl a koření. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků.

  • 3

    Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu