Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hovězí maso přední
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Červená řepa
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 877.7 mg
  • Vláknina 9411.4 mg
  • Vitamín A 9411.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Hovězí maso uvaříme v tlakovém hrnci doměkka, maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu zakapeme octem a na másle udusíme trochou vývaru doměkka.

  • 3

    V mezičase z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní scezený vývar a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme řepu, maso, sůl, pepř a 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu