Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 2 ks uherská klobása
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cuketa
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Koření pěti vůní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 462.5 mg
  • Vláknina 3107.5 mg
  • Vitamín A 3107.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 190-200°C. Krůtí omytá prsa pokrájíme přibližně na kostky velké 3x3cm. Paprikovou pikantní klobásu a očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Omytou mladou cuketku pokrájíme na kolečka silné okolo 1cm.

  • 2

    Na kovové nerezové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli, klobásu, cuketu. Připravené jehly se všemi ingrediencemi osolíme, posypeme ďábelským kořením. Špízy vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem, který vložíme do středu trouby.

  • 3

    Špízy pečeme dozlatova přibližně 25-35 minut, během pečení je poléváme výpekem a otáčíme je podle potřeby.

Komentáře k receptu