Pilaf jako lečo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Párky krůtí
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 323.7 mg
  • Vláknina 5205 mg
  • Vitamín A 5205 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené párky a osmahneme, až pustí šťávu. Očištěné a na proužky nakrájené papriky přidáme k párkům a vše okořeníme.

  • 2

    Rýži spaříme, propláchneme, přidáme do směsi a zalijeme 4 dl vroucí vody. Osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a společně dusíme bez míchání ještě 5 minut.

Komentáře k receptu