Celerová s masoxem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 95.7 mg
  • Draslík 363.7 mg
  • Vláknina 3190.5 mg
  • Vitamín A 3190.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý celer nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Z tuku a mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem z masoxu, přidáme celer a vaříme asi 15 minut. Zjemníme mlékem a žloutkem, zakapeme citrónem. Posypeme petrželkovou natí.

  • 3

    Jako přílohu podáváme osmahnutou housku na kostičky.

Komentáře k receptu