Biskupský chlebíček s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 30 g Mandle
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Cukr moučkový
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 264.8 mg
  • Draslík 160.9 mg
  • Vláknina 4763.3 mg
  • Vitamín A 4763.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme cca 30 minut. Poté vmícháme sultánky, rozinky, nasekané mandle, na kostičky nakrájenou v cukru naloženou pomerančovou kůru, nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 45 - 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, posypeme cukrem a nakrájíme.

Komentáře k receptu