Bifteky se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Sádlo škvařené
  • 720 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 693.4 mg
  • Vláknina 357.5 mg
  • Vitamín A 357.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.

  • 2

    Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.

  • 3

    Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.

  • 4

    Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme máslo, houby s petrželí nakrájíme a opečeme na másla. Jakmile jsou houby měkké, zaprášíme je lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme 2 lžícemi vývaru a na závěr přidáme žloutek.

  • 5

    Takto připravenou směs navršíme na každou porci bifteku, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme rajčaty a listy salátu.

  • 6

    Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty.

Komentáře k receptu