Voňavé vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 194.7 mg
  • Draslík 428.7 mg
  • Vláknina 1441.9 mg
  • Vitamín A 1441.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V misce ji smícháme se strouhankou, tymiánem, bazalkou, rozmarýnem, majoránkou a rozdrceným bobkovým listem.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    Kotlety pak obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a v ochucené strouhance.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj máslo a kotlety smažíme přibližně 20 minut doměkka.

Komentáře k receptu