Jelení plátky na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 80 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Jalovec
  • 900 g Jelení kýta
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1780 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 1157.1 mg
  • Vláknina 4857.7 mg
  • Vitamín A 4857.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme ochucené plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, vrátíme do šťávy maso a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevydusí na tuk. Přilijeme pivo, zahustíme tmavou jíškou a krátce podusíme. Plátky masa na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pánve.

Komentáře k receptu