Bylinková omáčka s kedlubnou
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Kedlubna
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 244.9 mg
- Vláknina 3890 mg
- Vitamín A 3890 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
-
2
Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut.
-
3
V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí.
-
4
Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou.