Vepřové kotlety se žampióny a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 514.7 mg
- Vláknina 1797.3 mg
- Vitamín A 1797.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso rozkrájíme na malé kousky. 
- 
                                2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka. 
- 
                                4Měkké upečené kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájené žampióny, uzené maso a kolečka cibule. Pak do pánve přilijeme pivo, směs promícháme a necháme chvíli vařit. 
- 
                                5Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové krokety nebo hranolky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        