Králík na pivu s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Králík
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 1095.5 mg
  • Vláknina 2266.5 mg
  • Vitamín A 2266.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.

  • 2

    Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.

  • 3

    V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.

  • 4

    V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.

  • 5

    Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu