Králík na pivu s pórkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 1095.5 mg
- Vláknina 2266.5 mg
- Vitamín A 2266.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme. 
- 
                                2Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme. 
- 
                                3V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké. 
- 
                                4V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu. 
- 
                                5Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        