Králík na pivu a směsi koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králík
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 708.1 mg
  • Vláknina 2422.3 mg
  • Vitamín A 2422.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Králíka omyjeme, osušíme, osolíme.

  • 3

    V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu.

  • 4

    Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme.

  • 5

    Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu