Králík na pivu a směsi koření
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 708.1 mg
- Vláknina 2422.3 mg
- Vitamín A 2422.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. 
- 
                                2Králíka omyjeme, osušíme, osolíme. 
- 
                                3V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu. 
- 
                                4Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme. 
- 
                                5Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        